video nadzor Novi Sad electrician_04

Video-nadzor Novi Sad

Video-nadzor Novi Sad povećava vašu sigurnosti i smanjuje troškove. U okviru naših usluga sistemi video nadzora su investicija koja se uvek isplatiti!

Video-nadzor pruža brojne pogodnosti za Vas i Vašu imovinu, od povećane sigurnosti do smanjenja troškova osiguranja. Kako svet nastavlja da se razvija, bezbednost je postala glavni prioritet i za pojedince i za preduzeća, pa tako i potreba za naprednim video-nadzorom nikada nije veća.

Sa našim sistemima video-nadzora, možete mirno da spavate. Ukoliko ste sa teritorije Novog Sada ili okoline, pozovite nas za savet ili ponudu!

Jedan od najefikasnijih načina da obezbedite svoju imovinu je profesionalno postavljanje savremenog i dobro organizovanog video-nadzora. U Novom Sadu i njegovoj okolini stopa kriminala je u porastu. Pouzdan sistem video-nadzora je danas od ključnog značaja.

Obzirom na veliki broj dostupnih opcija, pomoći ćemo vam da izaberete pravu opciju za vas. Uz naše stručne savete, možete biti sigurni da je vaša imovina zaštićena najnaprednijim i najpouzdanijim sistemom video-nadzora!

Video nadzor Novi Sad Electric
electrician_10

Prednosti instaliranja video-nadzora

Video-nadzor može da pruži brojne pogodnosti za vašu imovinu. Jedna od najznačajnijih prednosti je povećana sigurnost.

Ugradnja sistema video-nadzora vam može pomoći da nadgledate svoju imovinu na daljinu, dajući vam bezbrižnost kada ste odsutni. Kamere mogu delovati kao odvraćanje potencijalnih kriminalaca i pružiti vredne dokaze u slučaju provale ili drugih kriminalnih aktivnosti.

Još jedna prednost video-nadzora je da vam može pomoći da identifikujete potencijalne opasnosti ili bezbednosne rizike za vašu imovinu. Na primer, možete obezbediti praćenje ponašanja zaposlenih ili kupaca u poslovnom objektu i da se poštuju bezbednosni protokoli.

Sistemi video-obezbeđenja vam takođe mogu omogućiti da pratite ponašanje dece ili kućnih ljubimaca u stambenom objektu, obezbeđujući njihovu sigurnost.

Sve u svemu, postavljanje video-nadzora pruža brojne pogodnosti za Vas i Vašu imovinu, od poboljšane sigurnosti do smanjenja troškova.

Video-nadzor Novi Sad – Vrste video kamera koje ugrađujemo

Dostupno je nekoliko vrsta kamera za video-nadzor. Danas većina kamera poseduje visok nivo zaštite i mogu da se korisiti u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Video kamere poseduju IC diode za osvetljenje prostora koji se snima. Zapravo, svaka ima svoj specifičan skup funkcija i prednosti.

Najčešći tipovi kamera:

  • Dome kamere su najpopularniji tip kamere i obično se koriste u komercijalnim objektima. Ove kamere su diskretne i mogu se montirati na plafone ili zidove.
  • Bulit kamere su cilindričnog oblika i obično se koriste na otvorenom.
  • PTZ kamere su najsvestraniji tip kamera i najčešće se koriste u velikim komercijalnim objektima. Ove kamere se mogu i daljinski kontrolisati. Imaju opcije za pomeranje, naginjanje i zumiranje.
  • Tajne kamere se koriste u stambenim objektima. One se mogu sakriti u predmetima kao što su satovi, rasvetna tela, detektori dima ili senzori pokreta.

Šta je potrebno raditi pre ugradnje video-nadzora?

Pre ugradnje sistema video-obezbeđenja, potrebno je razmotriti nekoliko faktora.

Prvi faktor koji treba uzeti u obzir pri instaliranju video sistema je njegova namena. Da li sistem instalirate iz bezbednosnih razloga ili da biste nadgledali ponašanje zaposlenih? Svrha sistema će odrediti vrstu kamere i funkcije koje su vam potrebne.

Lokacija je takođe važan faktor koji treba uzeti u obzir. Lokacija sistema će odrediti tip kamera i snimača i funkcije koje su vam potrebne. Da li će se kamere koristiti u zatvorenom ili na otvorenom? Da li je lokacija sklona ekstremnim vremenskim uslovima?

Rezolucija sistema video-nadzora je takođe važan faktor. Kamere veće rezolucije će obezbediti bolji kvalitet slike, ali su skuplje. Kamere niže rezolucije mogu biti pristupačnije, ali možda neće pružiti kvalitet slike koji vam je potreban.

Kapacitet skladištenja se, takođe, mora uzeti u obzir. Koliko snimaka treba da sačuvate? To će odrediti vrstu skladišta i opcije nadzora koje su vam potrebne.

Koje sisteme video-nadzora mi ugrađujemo u Novom Sad?

Firma Electric instalira sisteme u Novom Sadu i okolini i ugrađuje opremu proizvođača Hikvision i Dahua.

Hikvision je jedan od vodećih proizvođača bezbedonosnih sistema u svetu i nudi širok spektar kamera i snimača. Hikvision kamere su poznate po visokokvalitetnoj rezoluciji slike i naprednim funkcijama.

Dahua je još jedan poznati proizvođač opreme za video-nadzor. Dahua kamere su poznate po pristupačnim cenama i naprednim funkcijama.

Instalacija sistema video-obezebeđenja za Novi Sad

Proces instalacije sistema video-obezebeđenja se razlikuje u zavisnosti od tipa i složenosti sistema.

U principu, proces instalacije uključuje sledeće korake:

  1. Pregled i utvrđivanje lokacija za smeštaj opreme
  2. Postavljanje kamera
  3. Instalacija sistema za video-nadzor
  4. Testiranje i održavanje

Takođe će biti potrebno redovno održavanje kako bi se osiguralo da video-nadzor funkcioniše na optimalnom nivou. Neki saveti za održavanje vašeg sistema video-obezbeđenja uključuju redovno: čišćenje, testiranje, ažuriranje firmvera i tehničko održavanje.

U Srbiji sistemi video-obezebeđenja podležu određenim zakonima i propisima. Zakonu o privatnom obezbeđenju, Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti i drugim propisima.

Ovo osigurava da se snimci koriste samo za predviđenu svrhu, da se ne dele na društvenim mrežama i sl. Sistemi video-nadzora ne smeju da zadiru u privatnost pojedinaca. Takođe, moraju biti postavljeni znakovi koji ukazuju na to da su kamere u upotrebi.

Ovo obaveštava pojedince da su možda pod nadzorom i pomaže da se obezbedi poštovanje zakona o privatnosti. Iako sistemi video-obezebeđenja pružaju brojne prednosti, oni nisu jedina dostupna sigurnosna mera. Ostale mere bezbednosti uključuju i alarmne sisteme, sisteme kontrole kao i čuvarske službe (fizičko obezbeđenje).

Razmotrite sve dostupne bezbednosne mere i odabrati one koje najbolje odgovaraju vašim potrebama. Electric video-nadzor Novi Sad, stoji Vam na raspolaganju.